Zaklada za kamenje popločavanje

Postavljanje kamena za popločavanje nije teško. Najveći napor se ne može vidjeti kasnije. Budući da je stvarni izazov prije polaganja kamena za popločavanje temelj, ovdje ćete naučiti kako stvoriti temelj za popločavanje kamena.

Različite korake i slojeve u temeljima kamena za popločavanje

Prije svega, postoji nekoliko postupaka koje treba slijediti. Sljedeća drenaža popločenog područja je ključna ovdje. U osnovi, struktura je, međutim, uvijek slična od dna do vrha:

  • komprimirani jedini (podloge)
  • labav antifriz i drenažni sloj (šljunak)
  • nosivi sloj (odvodnja beton)
  • kolnika posteljina (mrvice)

iskop je kompresija i smrzavanja sloj

iskopa mora biti između 30 i 50 cm. Kompaktni potplat već je napravljen s nagibom na cesti. Gradijent je između 1 i 2,5 posto. Slijedeći sloj šljunka ispod temelja može imati debljinu do 20 cm i također je zbijen. Usput, ovo je područje za zaštitu od smrzavanja kao bazni tok.

Granice i temelje za popločavanje kamena iz odvodnih betona

Ako su rubnice postavljene, postavljene su prije postavljanja betonskog sloja. Stvarni temeljni sloj ili gornji temeljni sloj sastoje se od drenažnog betona. Ovaj beton je propusan za vodu i osigurava odvodnjavanje popločenog područja. Evo ovdje 7 dijelova pijeska na jedan dio cementa. Zemaljski vlažni odvodni beton sada je zbijen sa vibrirajućom pločom. Nakon ugradnje betona, mora ostati barem jedan dan.

Posteljina za kamenje za popločavanje

Sada je posteljina za kamene ploče izrađena od strugotina. Ova posteljina ima visinu od oko 5 cm. Maksimalna veličina zrna ne smije biti veća od 40 mm. Pored toga, potrebna je i mješavina prikladno zrnate žitarice ako se i kasnija površina za popločavanje mora putovati. Nakon raspodjele posteljine, ne smije se unositi niti upravljati.

Konačno tresti postavljenu popločavanje (zbijanje)

Sada su postavljeni kameni popločani kamen. Nakon polaganja, injektiranje kamena za popločavanje. Kada je sve ovo obavljeno, ponovno se koristi vibratorska ploča. Kamenje će sada ravnomjerno iznositi oko 1 cm kada je zbijanje završeno.

Savjeti i trikoviPosebno, prilazni putovi ne možete uvijek otvoriti kao što ste zamislili. Ako je potrebno, moraju se slijediti uvjeti i građevinski kodovi. Čak iu zgradama s zaštitom spomenika, morate unaprijed obavijestiti kako i ako se može stvoriti žbuka. Osim toga, trebalo bi razmotriti i cijevi i cijevi u podzemlju. Prilikom odvodnje kopnenih područja sada postoje vrlo suprotne specifikacije od strane vlasti za izgradnju. Imajte na umu također ove.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar