Građevni

Funkcionalne i vizualne mogućnosti liječenja

Prirodni kamen može se liječiti ciljevima funkcionalnog poboljšanja i optičke prilagodbe. Odlučujući čimbenici za funkcionalne aspekte su:

Je li prirodni kamen izložen izravnom stresu kao i podnim pločama?

  • Koja se učitava učestalost učitavanja (ulične cipele, grobschmutzeenttrag)?
  • Da li prirodni kamen mora izdržati vlagu i vlagu?
  • Da li prirodno kamenje ima efekt vremena i mraza?
  • Je li to mekana ili tvrda stijena?
  • osnovni tretman

dodatak na zid čista ukras i nakit karakter prirodnog kamena moraju biti zaštićeni od utjecaja svih vrsta. Nakon polaganja treba odlučiti između impregnacije i brtvljenja.

Tijekom impregnacije, kamen zadržava svoju prozračnost i difuziju. Ovo ima povoljan učinak na unutarnju klimu i očuvanje. Međutim, onečišćenje nije potpuno izbjegnuto. S vremenom se formira patina. Kada brtvljenje prirodnog kamena je oslikana. Površina je hermetički zatvorena i, slično keramičkim pločicama, također se može očistiti agresivnim sredstvima za čišćenje. Postoji rizik u razvoju unutarnje vlage od zida, mort ili kamene tvari, što može dovesti do razlaganja i obezbojenosti.

Izradu i popravak

Kako bi obradili prirodni kamen, može se polirati za uklanjanje manjih ogrebotina. Brušenje je vrlo skupo, prljavo i skupo.

Vrste kamena i održavanje

Posebna svojstva različitih N zahtijevaju odgovarajuću njegu i čišćenje. Kao opće pravilo, koristite samo čistu vodu kao kućni lijek i mehaničke alate kao što su mekani metle i korijenske četke.

optički smetnje ovisno o Natursteinart i liječenje baze, tekstura može se povećati ili boja se mijenja kada se primjenjuju odgovarajuće kamene ulja. Neki impregnatori sadrže pigmente u boji. Bojanje prirodnog kamena, međutim, postavlja uske granice.

Savjeti i trikovi Kada odaberete prirodni kamen, uvjeti i svojstva ovog prirodnog materijala pomalo su pomaknuti. Prije svega, stalna briga poput brisanja i četkanja dobiva površine, ali ne može isključiti opće znakove starenja.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar