Smelte kobber

Kobber har blitt behandlet av mennesker i årtusener. Dette skyldes absolutt de positive egenskapene ved smelting og støping av kobber. Selv i dag er mange hjemmeforbedring og hobbyister entusiastiske over smeltingen av kobber. Kobber har alltid vært et populært ikke-jernholdig metall. Innflytelsen av kobber på menneskeheten har vært og er fortsatt enorm. Dermed, etter den neolitiske alder med kobberalderen, ble en helt epoke etter det semi-edle metaller navngitt. Selv den etterfølgende bronsealderen ville ikke eksistere uten kobber. Den gode legerbarheten til kobber med de forskjellige resulterende egenskapene er også av større betydning i dag.

Kobber smelter og smelter godt.

Til slutt er det også mulig å bruke krav ved smelting og støping av bronse på kobber. Tvert imot smeltet av aluminium, som kan reagere voldsomt under smelting og også under støping.

Behandlingsteknikker etter smelting og støping

I tillegg er de videre prosesseringstrinnene etter smelting og støping av kobber også allsidige. Dette gjør at du kan jobbe støpt kobber nesten hvor som helst:

Lodding og sveising

Sliping og polering

  • Aldring og patina
  • Preparater for smelting av kobber
  • Du trenger en tilstrekkelig smelteovne. Smeltetemperaturen for ulegert kobber er 1,086 grader Celsius. Derfor må ovnen din oppfylle denne ytelsen. Følg også instruksjonene fra produsenten av smelteovnen.

Selvfølgelig smelter mindre kobberstykker mye raskere enn store stykker. Derfor tilbyr noen selskaper også såkalte kobberpellets, som bare fylles i smeltedigelen. Du kan hugge opp eksisterende kobber som ved saging.

Arbeidsikkerhet - du arbeider med temperaturer over 1000 grader!

Vennligst skriv ned arbeidssikkerheten ved smelting av kobber. Sørg for tilstrekkelig ventilasjon av giftige støv. Bruk varmebestandig beskyttelsesklær, egnede hansker og selvfølgelig vernebriller.

Kvaliteten på det selvsmeltede kobberet

Husk også at du ikke kan smelte og helles kobbermaterialer som overholder de respektive DIN EN i et privat miljø. Søkeordet her er bare det eksakte oksygeninnholdet i forskjellige kobbermaterialer. I tillegg, når du smelter gammelt kobber, kan du aldri si sikkert om det er ulegert kobber eller kobberlegering.

Materialegenskaper kan bli forverret

I dette tilfellet kan du for eksempel redusere sveisbarheten til kobberet du har støpt fra forskjellige kobberstykker. For eksempel, hvis et stykke inneholder bly som kobberlegering, er det ikke lenger enfaset kobber, men snarere en flerfaset kobberlegering som er vanskelig å sveise.

Former

Du kan bygge en mold selv. Dette krever oljeaktig støpesand som du kan danne et negativt inntrykk på. Deretter monteres begge formene på hverandre. Ikke glem grenkanalen for å fylle den flytende kobber. Etter avkjøling kan du ta den størkede kobberdelen ut av formen og rense den.

Nå har du mange teknikker og prosedyrer åpne for videre redigering. For eksempel, som kobber nevnt ovenfor alder eller grind.

Tips og triksKopper du kan redigere allsidig. Selvfølgelig vil du også finne passende guider og instruksjoner i husjournal. For eksempel, for å kjøre kobber så vel som de forskjellige loddeteknikker for kobber.

Del med venner

Legg igjen din kommentar