Plastplattformar

Många byggbrädor som används idag i torr konstruktion ska gipsas efter installationen. Du kan läsa om hur man gör gipsskivor och vad man ska uppmärksamma i följande guide.

Byggplattor - från gipsskivan till cementplattan

Gipsskivan är förmodligen den teknik som används mest idag för inredningsarbete. Men även där ute finns allt fler byggbrädor. Det finns emellertid tydliga skillnader mellan de olika byggbrädorna.

  • lera paneler
  • trä kompositpaneler
  • mineralbyggskivor (exempelvis cement paneler)
  • plast- eller skumpaneler (XPS, EPS brädor)
  • Det kan inte skilja

gipsskivor uteslutande mellan mineraliska och organiska paneler: Följande först några av de typiska strukturella paneler, som används idag eftersom båda ämnena delvis används i kompositmaterialet (t.ex. gipsplattor).

monteringsbyggnadspaneler: adhesiva eller skruvar

Det finns två grundläggande tekniker som används vid bearbetning av plattorna (som används för väggar). Antingen kompletteras en vägg som en gips eller limas i en befintlig vägg. När du drar i en gips, är ett stall av metall och skruvas på gipsskivorna. Detaljerade anvisningar för att skapa en gips är tillgängliga här.

Vid limning av byggbrädorna lims gipsskivorna till en befintlig vägg. Ofta används denna teknik när den är en äldre befintlig byggnad och väggen är gjord av blandad murverk. Putz kanske inte är för bra på det. Detta gäller även om väggen måste kompenseras på förhand innanhand. Dessutom kan en lutande vägg kompenseras med byggbrädor.

Gips rappning

bygger nu paneler limmas på väggen och härdas, kan de putsade. Beroende på de valda byggbrädorna används också olika plåster. På mineralplattor som cementplattor kan du även applicera rena mineralplaster. Gipsskivor är vanligtvis inte plasterade, utan i stället trowelled. Så det används ett gipsbaserat fyllmedel. Därefter måste fyllmedlet slipas från kvalitetsnivåerna Q1 till Q4.

Särskilda konstruktionspaneler, såsom EPS boards (EIFS) putsade

EIFS paneler, såsom EPS skivorna också putsade. Här används en förstärkande gips för limning, vilket är speciellt härdat. Denna plåster eller lim klarar lätt på ytan på EPS-panelerna och förbinder dem. Som en förstärkande gips fördelar den dessa spänningar och mekaniska tryck, så att sprickor kan undvikas.

Följ tillverkarens instruktioner

Även om olika plåster används för plastering på olika byggbrädor finns det fortfarande likheter. Som ett resultat är gipsplattor vanligtvis bara mycket tunna plasterade. Beroende på befintliga paneler och tillhörande gips, följ instruktionerna för användning som bifogas av tillverkaren. Detta kan ses i vilken tjocklek eller hur tunn gipsen är plasterad.

Tips & tricks Om du bara handlar om städning, kan du snabbt förlora spår av saker som en lekman. Därför hittar du en omfattande guide i huset journal för att särskilja alla typer av gips som inredningen och utvändig puts bättre och tilldela kan.
Dela med vänner

Lämna din kommentar