Vernieuwen

Trillingscorrosie: wat is het en hoe ontstaat het? Constructie

Trillingscorrosie: wat is het en hoe ontstaat het? Constructie

tal van draaiende of bewegende onderdelen kunnen zo groot zijn dat corrosievermoeidheidslevensduur optreedt. Maar dat geldt niet altijd voor alle materialen. U kunt lezen over de randvoorwaarden hiervoor en wat u kunt doen om corrosie te voorkomen. beschrijving corrosievermoeidheidslevensduur transkristallijn tegen intergranulaire corrosie en niet van buitenaf zichtbaar.

Goedgekeurde stoffen voor gemeentelijke behandeling

Goedgekeurde stoffen voor gemeentelijke behandeling

Om drinkwater tot de voorgeschreven kwaliteit te brengen, moeten waterleveranciers soms maatregelen nemen om de kwaliteit van het onbehandelde water te verbeteren. Verschillende chemische stoffen worden ook gebruikt. Je kunt hier ontdekken welke stoffen ze zijn, wat hun effect is en welke mogelijke gevaren ze opleveren.

Reinig de garagevloer - zo werkt het het beste

Reinig de garagevloer - zo werkt het het beste

De garage wil ook van tijd tot tijd schoongemaakt worden. Betonnen vloer is niet zo eenvoudig schoon te maken. Hoe u het best kunt beheren en wat te doen met olievlekken, lees hier. Eenvoudige reiniging Er is nog maar weinig te doen met oude olievlekken die al diep in het beton zijn doorgedrongen. Speciale vlekverwijderaars voor beton helpen vaak niet meer.

Corrosie van ijzer

Corrosie van ijzer

Corrosie van ijzer is wat bekend staat als roesten. Chemisch gezien is het roesten van ijzer een oxidatieproces. Deze speciale eigenschap van ijzer resulteert ook in een scheiding van metalen in twee groepen. Alle metalen die roesten zoals ijzer worden ferro-metalen genoemd - alle andere worden non-ferro metalen genoemd.

Waterzuivering als een zeer winstgevende markt

Waterzuivering als een zeer winstgevende markt

Met iets zo verachtelijk als water kan eigenlijk maken dit land miljoenen - als men huurt het goed. Helaas, vaak ten koste van de consument, die het in veel gevallen zelfs niet opmerkt. Elders wordt er geld met water gemaakt. Vuil ligt In de dealerinteresse voor omgekeerde osmose & co. Wordt het Duitse drinkwater vaak genoeg slecht besproken.

Garagecoating - welke opties zijn er?

Garagecoating - welke opties zijn er?

De mogelijkheden van coating voor garagevloeren, de kosten van een coating en of een coating de moeite waard is in privégarages, zullen in dit artikel nader worden onderzocht. Pro- en contracoating U kunt uw garage ook betegelen of plaveien. Maar de kosten liggen meestal ver boven die voor coatings. Visueel kan dit in sommige gevallen een aanzienlijke winst betekenen.

Bouwen

Bouwen

Vocht en de daaruit voortvloeiende problemen in de garage Siliconen naden zijn niet altijd voldoende in de vloer, zelfs als ze vaak worden gedaan.

Ecologisch verwarmen - hoe kun je dat doen?

Ecologisch verwarmen - hoe kun je dat doen?

Fossiele brandstoffen zijn niet per se de meest ecologische manier om woonruimtes in de winter op te warmen. In feite is dit veel gecompliceerder met de ecologie van verwarming. Hoe ecologisch te verwarmen, en wat te overwegen, lees hier. hernieuwbare energiebronnen beter zonnewarmte, fotovoltaïsche energie, windenergie: hernieuwbare energie is beslist groener manieren om verwarming te produceren: Althans in vergelijking met de exploitatie van fossiele brandstoffen zoals olie of gas, die ook ree

Zinvolle verwarming voor oude en geklasseerde gebouwen

Zinvolle verwarming voor oude en geklasseerde gebouwen

In moderne gebouwen kunnen verwarmingskosten drastisch worden verlaagd met relatief eenvoudige maatregelen - dit is vaak veel moeilijker met oude en vooral monumentale gebouwen. Welke verwarmingstechnologieën in het bijzonder geschikt zijn voor gebouwen van oudere jaren, en waarom, zal in dit artikel worden uitgelegd.