Schanskorven opzetten - je moet voorzichtig zijn

Schanskorven zijn snel en gemakkelijk op te zetten - waardoor ze duidelijk superieur zijn aan hekken, hagen en muren. Er zijn echter enkele dingen waar u zich bewust van moet zijn bij het installeren van schanskorven. Wat belangrijk is in dit verband, lees in detail in dit bericht.

Locatie

Natuurlijk moet je eerst een locatie voor de schanskorven bepalen. Afhankelijk van de hoogte en breedte van de schanskorf, variëren de vereisten voor het draagvermogen van het substraat. U hoeft zich geen zorgen te maken over

  • kruiden spiralen
  • randen (zoals voor hoge vijvers of watervaten)
  • kleine schanskorven voor planten

Zelfs als zware stenen hier in grote hoeveelheden worden gevuld, wordt het draagvermogen van een ondergrond zeker niet overschreden. Voor andere schanskorven, zorg er echter voor dat je ze correct plaatst, op de juiste plaats legt en ze ook zo ver mogelijk verankert. Een complete Einbetonieren de schanskorf is overbodig.

Planning van de stichting

Een betonnen fundering is verplicht op alle schanskorven

  • hoger dan 100 cm (meestal is postfixatie voldoende)
  • smaller dan 30 cm

In de meeste gevallen hebt u geen doorlopende fundering zoals een stenen muur nodig Strokenfundering en aanhechting zijn meestal voldoende. Je moet een schanskolomplex installeren op elke FAll, met de schanskorfhek is dit niet altijd absoluut noodzakelijk.

Fertiggabione of zelfgebouwde schanskorven?

Afgewerkte onderdelen hebben het voordeel dat u na het vullen alleen de hoes hoeft vast te maken. De rest wordt al klaargemonteerd afgeleverd. Voor zelfgemaakte gabionmanden moet u de verbindingen tussen de afzonderlijke onderdelen zelf maken en de schanskorven monteren volgens de montage-instructies. De assemblage van de schanskorf kan vaak veel werk betekenen, bovendien zijn de verbindingen vaak minder stabiel dan zichzelf in het geval van Fertiggabionen (afhankelijk van de fabrikant). De instructies voor de constructie zijn vaak niet erg ingewikkeld en om goed te kunnen bouwen, is meestal geen speciaal gereedschap vereist.

Selecteer vulmateriaal

De grootte van het opvulmateriaal is altijd afhankelijk van de maaswijdte van de schanskorf. Voor kleine stenen en vooral grind heb je heel nauw gemetselde manden nodig.
Een goede maatstaf voor de geschiktheid van de vulmaterialen voor grind is de zogenaamde korrelgrootte. Het geeft aan hoe groot de kleinste en hoe groot de grootste stukken zijn met het grind. Korrelgrootte 0/32 betekent bijvoorbeeld verschillende stenen met een diameter tussen 0 en 32 mm.

Tips & TricksEen zeer kosteneffectieve vulling is bijvoorbeeld eenvoudig krijtgrind.Het is de goedkoopste grindvariëteit, die ook bijna overal op regionale basis verkrijgbaar is. Dit maakt het vullen van uw schanskorf veel goedkoper.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter