Vægge til støtte: du skal være opmærksom

En vigtig og grundlæggende visdom i landskabspleje konstruktion er suspenderet og dæmninger har "opfanget" - det er understøttet - er. Du kan også bruge vægge til dette formål. Men hvad der skal overvejes, og hvordan støtten skal planlægges og udføres korrekt, kan du læse i denne artikel.

Fastgør dæmninger

Hvis der er en skråning eller en dæmning på ejendommen, skal du fastgøre den i overensstemmelse hermed. I mange tilfælde er dæmninger også forårsaget af behovet for at drysse eller opbygge enkelte områder i ejendommen for at opretholde en flad overflade.

I princippet fastgøres en skråning: Jo stejlere og jo længere dæmningen, jo mere væggen skal opstilles for at opfange dækket.

Egnede vægtyper

En væg kan være lavet af forskellige materialer - men ikke hver væg er tilstrækkelig stabil til at sikre en skråning. er mulige, herunder:

  • vægge af plantning ringe eller plantning af sten mere her
  • en betonvæg
  • en mur af natursten
  • en gipsvæg (ikke mortared sten)
  • en mur
  • en mur af dæmning sten

Under alle omstændigheder vægten af ​​hældningen skal altid vurderes korrekt (det gældende jordtryk) og fastgørelsesvæggen til hældningen konstrueret og afdækket i overensstemmelse hermed. For jordtryk over en vis højde (visse stejlhed og længde af hældningen) skal der opstilles tunge vægge.

væg Tunge Tunge vægge er kendetegnet ved, at væggen basen er lavet specielt bredt - i almindelighed er det omkring en tredjedel af den samlede højde af væggen. Den meget brede løbevæg kan være (men ikke nødvendigvis) op og forynge. Disse vægge kaldes også tungvægge.

Som med alle stabile vægge er det vigtigt at have et særligt stabilt fundament her også. En såkaldt frostfri grundlæggelse af fundamentet (dvs. en tilstrækkelig grunddybde) er grundlæggende. Desuden skal fundamentet også gøres stabil nok, og den konkrete kvalitet i henhold til høj (C25 / 30 er ordineret til mindre belastede fundamenter, afhængigt Mauerart du nødt til at gå med den konkrete kvalitet langt højere.

Fundamentet skal også en gruslag eller gruslag von Tips & TricksStandarden af ​​en væg er kompliceret, og den nødvendige vægkonstruktion skal nøje beregnes planlægger bedste en erfaren anlægsgartnere, der udfører de nødvendige beregninger og kan gøre specifikationer for vægtykkelse, materiale og fundament. at være på den sikre side.

Del med venner

Forlad din kommentar